Docenten Ndiza enthousiast over mogelijk Wagenings scholierenbezoek

Het Comite de Jumelage en de directie van de twee scholen College APS en Groupe Scolaire in Ndiza zijn enthousiast over een mogelijk bezoek van Wageningse VMBO scholieren. Dat merkte Jan Willem Andriessen van de Stichting Rwanda Solidair, toen hij op 15 mei een bezoek aan Ndiza bracht. Samen met Monique en Emmanuel van het Comité de Jumelage en met Mongi Pacific, een ex leerling van de King David Academy in Kigali, polste hij er de schooldirecties over het idee Wageningse leerlingen met Rwandese leerlingen twee weken te laten werken aan een project.

Sinds maart werken onze Stichting, de Stichting Rwanda Solidair en Pantarijn het idee uit voor een uitwisseling. Stichting Rwanda Solidair heeft al drie jaar ervaring opgedaan met Wageningse VWO scholieren die naar de King David school in Kigali zijn gereisd. De subsidie die we voor de reizen naar Ndiza hebben aangevraagd bij SBOS, is deze zomer helaas afgewezen (zie het bericht hieronder). Desondanks leek het goed om te horen hoe de schooldirecties aankijken tegen een eventuele samenwerking.

Jan Willem Andriessen overlegt met schooldirecteuren in Ndiza

Er moeten nog wel een aantal praktische problemen uit de weg geruimd worden. Om te beginnen financiering, maar ook bijvoorbeeld slaapplekken voor Nederlandse jongeren. Maar over het idee was ieder het in grote lijnen eens: 15 leerlingen van Pantarijn gaan in Ndiza met 15 Rwandese leerlingen een stage van twee weken uitvoeren, en zo lief en leed delen. Ook de King David Academy in Kigali, de school waar Pantarijn al een scholenband mee heeft, wil graag meewerken. Het zou prachtig zijn als de school in Kigali permanent contacten gaat onderhouden met de scholen in Ndiza. De scholen kunnen ervaringen, ideeën, lesprogramma’s e.d. uitwisselen. De computerlokalen en internetverbinding op zowel APS als King David met hulp van Wageningers geinstalleerd, kunnen daarin ook hun diensten bewijzen.

Jan Willem heeft ook gesproken met het Comité de Jumelage en Emmanuel Ngabo, een docent van King David die intensief betrokken is bij de projecten van Pantarijn op zijn school. Emmanuel zal de komende maanden al vast Ndiza bezoeken en contacten met de scholen daar leggen.

Iedereen staat klaar om het project te starten. Nu nog de financiering regelen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s