Ontwikkelingsreis naar Rwanda?

Is het een idee om een ontwikkelingsreis vanuit Wageningen naar Rwanda en Ndiza te organiseren? De Stichting Samenwerking Wageningen-Ndiza bekijkt dit nu samen met onder andere Mart Hovens van Fairweggistan Ontwikkelingsreizen (FOR). FOR is een net opgericht bedrijf dat nu al ontwikkelingsreizen naar Oeganda en Ethiopie (fietsreis) organiseert.

Het idee kwam naar voren op de jaarvergadering 26 mei, met als thema Ontwikkelingsreizen. Ontwikkelingsreizen zijn reizen onder leiding van een ervaren ontwikkelingsdeskundige, waarbij wordt gewandeld in de natuur, naar musea wordt gegaan en ook naar ontwikkelingsprojecten. Slapen en eten gebeurt bij vrienden en bekenden van de organisatoren, en het geld gaat zo niet naar grote reisbureau’s en hotelketens uit de hoofdstad, maar zoveel mogelijk naar de lokale bevolking. Rwanda is een mooi en interessant land om doorheen te reizen, en toerisme kan een bron van nieuwe inkomsten vormen voor families op het platteland.

Bij het eventueel organiseren van zo’n reis willen we ook samenwerken met de Stichting Ifuni uit Haaksbergen. Die beoogt contacten tussen Rwandezen en Nederlanders en en het opzetten van kleine hotels. In februari organiseerde Ifuni de eerste ontwikkelingsreis door Rwanda langs zijn projecten voor ongeveer tien Nederlanders. Tijdens de jaarvergadering bleek het verslag van deze reis de aanwezigen wel warm te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s