Onderzoek naar beheer van vanggebieden van waterbronnen

Ndiza is een kleinschalig heuvelachtig gebied met veel bronnetjes. Dat water wordt hier en daar afgetapt en gebruikt als drinkwater. Goed beheer van de vanggebiedjes van deze bronnen is belangrijk om te voorkomen dat de bronnen opdrogen. Omdat er vele kleine vanggebiedjes zijn in Ndiza, is het een perfect onderzoeksgebied voor studenten waterbeheer van de WUR.

De bedoeling is een langjarig onderzoek, waar meerdere studenten na elkaar hun stage of afstudeeronderzoek kunnen doen, met veel eigen inbreng van de studenten in het te onderzoeken aspect en de methode van onderzoek.

Ons onderzoeksvoorstel is positief ontvangen door de WUR. Een van de voorwaarden was dat er ter plekke goede begeleiding aanwezig zou zijn, en die hebben we gevonden in Niek Muileboom, woonachtig in Kigali, afgestudeerd WUR en tot voor kort werkzaam aan de Hogeschool Rotterdam. Het is de bedoeling dat wordt samengewerkt met de landbouwschool in Kabgaye (Gitarama) en Coforwa. In de rechterkolom kun je via box het onderzoeksvoorstel downloaden.

We rekenen erop dat snel de eerste studenten naar Ndiza afreizen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s