Ndiza niet bij W750

kadoMuhangaW750Het zal de Wageningers niet ontgaan zijn dat Wageningen rond 12 juni herdacht dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Een gelegenheid om feest te vieren. Groot spektakel was de historische optocht ‘De loop der tijden’ op 15 juni. Wie de optocht gezien heeft, heeft daar misschien ook vertegenwoordigers van de Wageningse partnersteden Mörfelden-Walldorf en Gödöllö gezien. Was er niemand uitgenodigd uit onze partnergemeente Ndiza (of beter gezegd Muhanga, waartoe Ndiza behoort)? Jazeker. En burgemeester Mutakwasuku wilde graag met een paar gemeenteleden komen om dit feest bij te wonen.

Helaas, ambtelijke molens lijken in Rwanda nog veel langzamer te draaien dan in Nederland. Het is de delegatie niet gelukt op tijd de toestemming van het betreffende ministerie te krijgen om het land te mogen verlaten. Jammer, we hadden graag uitleg gegeven over het ontstaan van Wageningen, de personen die hier een rol gespeeld hebben en hoe ons leven in de loop der tijden veranderde. Misschien moeten we dat maar eens proberen te beschrijven.

Wageningen heeft inmiddels van de gemeente Muhanga een cadeau gekregen ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van onze stad: een schaal met daarin gevlochten een duif.

Ida Blok

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s