Studenten terug uit Ndiza

Voorjaar 2013 hebben twee studenten van de WUR, Suzanne Kroese en Pieter-Jan van der Sluis, hun stage gedaan in Ndiza. Ze woonden bij Coforwa. Ze hebben onderzoek gedaan naar de waterleiding die enkele jaren geleden met geld van Wageningen is gerenoveerd. Zoals al diverse keren gemeld, stroomt er zo weinig water door deze leiding dat de school beneden in het dal geen water krijgt. Een van de conclusies van de studenten is dat er niet minder water uit de bron komt dan tientallen jaren geleden, maar dat de technische uitvoering van het geheel te wensen over laat, en dat het systeem slecht beheerd wordt.

Suzanne en Pieter Jan hebben onderzocht op welke manier het waterleidingsysteem verbeterd kan worden zodat alle aanwonenden en ook de school beneden genoeg water hebben. Hun idee is dat de school beter op een andere bron aangesloten kan worden.

Daarnaast hebben Suzanne en Pieter Jan aanbevelingen gedaan voor vervolgonderzoek. Volgens hen kunnen toekomstige studenten zich het beste richten op regenwateropvang en het voorkomen dat waterwerken dichtslibben met zand.

Inmiddels zijn Suzanne en Pieter Jan terug. De stichting zal in het najaar een avond organiseren voor belangstellenden waar ze hun verhaal zullen vertellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s