26 Maart avond over Ndiza met Femke en Katharina

26 Maart houdt de Stichting Samenwerking Wageningen-Ndiza een informatieavond over de band tussen Wageningen en Ndiza in Rwanda.

Katharina Bohne en Femke Tober zullen een groot deel van de avond vullen. Katharina en Femke, twee studenten van Wageningen UR, zijn net terug van een verblijf van drie maanden in Ndiza. Ze zullen verslag doen van hun belevenissen en dias laten zien. Katharina en Femke hebben zich in Ndiza verdiept in maatregelen die boeren zelf nemen om erosie te bestrijden en in de mogelijkheden van regenwateropvang. Daarnaast waren ze actief in de regionale rugbyclub en hebben ze zelfs een damesrugbyteam opgezet. Ze kunnen hierover enthousiast vertellen, en het bestuur kijkt ernaar uit hun verhalen te horen.

Voor Wageningers, met name jongeren, zijn er altijd mogelijkheden om een tijd naar Ndiza in Rwanda te gaan en daar mee te helpen bij lokale initiatieven. De afgelopen jaren hebben Wageningse jongeren meegeholpen bij het aanleggen van internet op scholen en bij het opzetten van een schoolbibliotheek. Met name op het gebied van ICT en Engels hebben Wageningse jongeren een grote voorsprong op hun leeftijdgenoten in Ndiza. Belangstellenden worden uitgenodigd kennis te maken op deze informatieavond.

Het bestuur zal zelf vertellen hoe het gaat met de band en welke mogelijkheden we zien voor de komende tijd. De band tussen Wageningen en Ndiza in Rwanda bestaat inmiddels meer dan dertig jaar. Activiteiten richten zich op het ondersteunen van initiatieven in Ndiza en het vergroten van de samenwerking waarbij de inzet van Wageningse studenten een belangrijk middel is.

Wij hopen u allen te zien op 26 maart om 20 uur in Restaurant Vreemde Streken aan het Conventplein (1e Kloostersteeg 3) in Wageningen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s