In je eentje ga je sneller, samen kom je verder

Door de activiteiten van allerlei organisaties zijn hier parallelle werelden ontstaan. Naast de door de overheid zelf gecreëerde infrastructuur, met bijvoorbeeld eigen ziekenhuizen en scholen, staan hier ook door buitenlandse organisaties en kerken gebouwde scholen en ziekenhuizen. Over het algemeen functioneren die beter dan de overheidisinstanties, althans zolang de buitenlandse organisatie de boel draaiende houdt. Op een zeker moment is er de feestelijke overdracht en dan?

Wij zijn een vriendschapsband en werken dus anders. Het gaat ons om het bevorderen van een goede relatie tussen twee groepen mensen, mensen uit Wageningen in Nederland en Ndiza in Rwanda.

Voor die relatie is bijvoorbeeld internet belangrijk.  Met goed internet wordt dit gebied interessant voor studenten en scholieren uit Wageningen. Met goed internet kunnen we communiceren, er kunnen banden ontstaan die beter zullen werken dan het brievencontact van voorheen. Maar uiteraard is het belang breder: met goed internet op de diverse scholen hier kunnen de scholen en hun leerlingen echt aansluiten bij de rest van het land, zullen de leerlingen sneller Engels leren, vaardigheden leren die hen een andere blik op hun leven en de wereld geven.

Dat internet kunnen we zelf aanleggen op de diverse middelbare scholen hier. Maar dat willen we dus niet, we willen wel financieel bijdragen, maar we gaan het niet zelf doen. We willen gebruik maken van de lokaal aanwezige netwerken en technische mogelijkheden.

Dus gaan we naar het districtsbestuur, overleggen met de secretarissen van de sectors, gaan naar lokale organisaties. Want inbedding is voor ons niet alleen belangrijk, maar het wezen van wat we doen.

Advertenties

One thought on “In je eentje ga je sneller, samen kom je verder”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s