Internet in duizend heuvels

2015-09-15 15.48.57
Kabacuzi heeft 300 laptops

Enkele dagen geleden meldde de krant dat in het jaar 2000 6% van de Rwandezen een mobiele telefoon had. Nu is dat meer dan 60%. Er is echter niet altijd en overal bereik. Logisch want in diepe dalen tussen 1000 hoge heuvels vergt het nogal wat van de zenders om overal goede ontvangst te verzorgen.
Met internet is dat nog lastiger. Eén van de scholen die we bezochten heeft in de school totaal geen bereik meer, terwijl dat wel het geval was toen de internetverbinding tot stand werd gebracht. In de heuvels rondom de school heb je met een laptop en dongel wel bereik, maar daar heb je weinig aan in een computerlokaal met 20 werkstations. Een ander probleem is dat providers onverwacht stoppen met hun dienstverlening. Twee van de scholen die we hebben geholpen met een internetverbinding kunnen daardoor geen gebruik meer maken van de door Rwandatel geleverde modems. Maar er is hoop. Zeker voor de lagere school in Kabacuzi. Deze ligt op een heuvel en daar was ten tijde van ons bezoek uitstekend bereik per 3G. Niettemin willen we dat de provider ervoor zorgt dat de school per 4G bereik krijgt alvorens we een bijdrage gaan leveren aan internetverbinding.
De school in Kabacuzi is één van eerste scholen die in het kader van de campagne ‘One child one laptop’ 300 laptops heeft ontvangen. Met deze en andere maatregelen hoopt Rwanda de ‘internet hub’ voor Oost Afrika te worden. Daartoe zijn intussen langs alle hoofdwegen glasvezels kabels aangelegd en zijn alle 30 districtskantoren aangesloten op super snel internet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s