Studenten op stage in Ndiza

Misschien wel de leukste manier waarop wij de relatie tussen Wageningen en Ndiza levendig houden, is de inzet van studenten van Wageningen UR. Regelmatig reizen studenten uit Wageningen af naar Ndiza voor een stage of een onderzoek. Ze wonen in een dorp temidden van de inwoners van Ndiza.

Tijdens hun verblijf leren ze mensen kennen en maken ze vrienden. En, minstens zo belangrijk, de mensen in Ndiza leren hen kennen. Ik weet wel zeker dat ze spreken over de verschillen tussen onze culturen, maar ook over de overeenkomsten. De verschillen zijn groot, maar mensen zijn we allemaal.

Egbert en ik spreken deze week heel wat inwoners van Ndiza. Onze kennis blijft oppervlakkig; de studenten die hier drie maanden wonen raken veel meer vertrouwd. De diverse mensen die wij spreken zijn heel enthousiast over de contacten met de studenten.

De oude stedenband tussen Wageningen en Ndiza is nu een vriendschapsrelatie. Ik denk dat we door middel van de inzet van studenten hier op een heel positieve manier vorm aan geven.

Advertenties

One thought on “Studenten op stage in Ndiza”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s